جشن صنعتی شدن فناوری فضایی سال آینده

جشن صنعتی شدن فناوری فضایی سال آینده

به گزارش توسعه نرم افزار، رئیس گروه فضایی صاایران اظهار داشت: با راه افتادن منظومه ماهواره ای شهید سلیمانی نخستین گام صنعتی شدن فناوری فضایی کشور برداشته شده و سال آینده در چنین روزی می توانیم آنرا جشن بگیریم.



به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از مهر، دکتر محرم غیاثویند امروز در مراسم نکوداشت روز فناوری فضایی که با حضور دکتر مسعود پزشکیان؛ رئیس جمهور، دکتر محمد جواد ظریف؛ معاون راهبردی رئیس جمهور، دکتر ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران و تعدادی از مسئولان و نمایندگان مجلس برگزار شد، در مورد گذار از توسعه فناوری فضایی به صنعت فضایی اظهار داشت: در ۱۴ بهمن ماه ۱۳۸۷ ماهواره امید به وسیله ماهواره بر سفیر در فضا قرار گرفت و ما نهمین کشوری شدیم که توانستیم ماهواره را در فضا قرار دهیم و تاکنون حدود ۱۰، ۱۱ کشور توانسته اند چرخه فضایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه از آن روز تاکنون ما به دنبال توسعه صنعت فضایی در کشور هستیم، افزود: صنعت به این معناست که خدمات را به جامعه در زمان مطلوب، باکیفیت مطلوب و هزینه قابل قبول، عرضه کند و تمامی اقداماتی که در این سال ها انجام شده با این هدف بوده است.
رئیس گروه فضایی صاایران با تکیه بر اینکه نخستین گام صنعتی سازی، منظومه سازی است؛ اظهار نمود: برای ساخت منظومه ماهواره ای باید بتوانیم مانور مداری انجام دهیم و این نخستین گام صنعتی سازی است. ما این گام را با پرتاب ماهواره چمران یک با موفقیت برداشتیم.
وی اضافه کرد: در یازدهم آبان ماه ملاقات مداری با بدنه ماهواره بر و ماهواره را انجام دادیم در حالیکه تنها ۴ کشور در دنیا تاکنون این اقدام را انجام داده اند.
غیاثوند ضمن اشاره به پرتاب ماهواره فخر یک در ۱۶ آذرماه سالجاری اظهار داشت: تمامی زیرسامانه هایی که مقرر است در منظومه ماهواره های مکعبی ما استفاده گردد در ماهواره فخر یک به کار گرفته شد و اغلب آنها بومی بودند و همگی آنها بدون نقص کار کردند. این نشان داده است که زیرسامانه ها و قطعات ما توانایی عملکرد در ماهواره های عملیاتی را دارند؛ ازاین رو ادعای ما صحیح است و ما می توانیم وارد توسعه صنعت فضایی شویم.
وی در مورد توسعه صنعت فضایی توضیح داد: توسعه صنعت فضایی به این مفهوم است که باید یک منظومه ماهواره ای داشته باشیم که بتوانیم برای نمونه از کل ایران تصویربرداری نماییم و یا فعالیت مخابراتی انجام دهیم. سازمان فضایی در سالهای اخیر یک هماهنگی و هم افزایی انجام داده و بخش خصوصی را به کار گرفته که ما بتوانیم وارد صنعت فضایی شویم.
به گفته رئیس گروه هوافضای صاایران؛ نخستین گام توسعه صنعت فضایی در منظومه شهید سلیمانی برداشته شده و یک سال و نیم است شروع شده است.
وی در مورد گامهای مختلف صنعتی سازی توضیح داد: گام اول منظومه سازی است. گام دوم ساخت محموله هایی است که خدمات کاربردی مثل تصویربرداری کم تر از یک متر عرضه نماید و مرحله سوم توسعه بازار است که بازاری ایجاد شود تا از محل درآمد آن بتوانیم توسعه صنعتی بدهیم. مرحله آخر هم دستیابی به ماهواره زمین آهنگ برای مخابرات پهن باند برای بخش تلویزیونی است.
غیاثوند با بیان اینکه گام اول صنعتی سازی در منظومه شهید سلیمانی برداشته شده، اظهار نمود: این یک اقدام بین دستگاهی بهمراه بخش خصوصی است که با تشکیل یک کنسرسیوم، سازمان های پرتاب کننده همکاری می کنند. مقرر است منظومه ای داشته باشیم که ۵ هزار سنسور اینترنت اشیا در قسمت های کشاورزی، گاز، نفت و... را به روز رسانی نماییم.
وی اظهار نمود: حدود ۲۰ ماهواره برای این کار دیده شده است که در ۶ مدار قرار می گیرد و زیرسامانه های اولیه آن ساخته شده و محموله های آزمایشی درحال ساخت است و از سال آینده پرتاب ها در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رئیس گروه فضایی صاایران اظهار داشت: با راه افتادن منظومه ماهواره ای شهید سلیمانی نخستین گام صنعتی شدن فناوری فضایی کشور برداشته شده و سال آینده در چنین روزی می توانیم آنرا جشن بگیریم.


منبع:

1403/11/15
11:18:33
5.0 / 5
32
تگهای خبر: آهنگ , اینترنت , بازار , توسعه
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
devsoft