در مركز تحقیقات مخابرات انجام می شود؛

ساخت رایانه‏ كوانتومی مبتنی بر فناوری ابررسانا

ساخت رایانه‏ كوانتومی مبتنی بر فناوری ابررسانا

توسعه نرم افزار: مجری پروژه مطالعه ابعاد فنی رایانش كوانتومی و امكان سنجی بومی سازی آن از وجود آزمایشگاه های مجهز و پتانسیل مناسب برای ساخت رایانه‏ های كوانتومی مبتنی بر فناوری ابررسانا آگاهی داد.


به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدهادی بكایی با اشاره به اینكه پروژه «مطالعه ابعاد فنی رایانش كوانتومی و امكان سنجی بومی سازی آن» یكی از ۴ پروژه مربوط به تدوین نقشه راه فناوری كوانتومی است، گفت: اخیرأ سوژه فناوری‏ های كوانتومی در خیلی از كشورهای پیشرو مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و در ایران هم نهادهای مختلفی همچون سازمان انرژی اتمی، دانشگاه عالی دفاع ملی و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به این مساله ورود كرده اند.
وی با اشاره به اینكه هر مجموعه و نهادی از دیدگاه و ابعاد كاربردی خود، فناوری‏ های كوانتومی را مورد تحلیل و ارزیابی قرار می دهد، اظهار داشت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با عنایت به اهمیت و نیاز كشور در آینده به این فناوری بعنوان یك فناوری توانمندساز در خیلی از حوزه‏ ها، سوژه مطالعه ابعاد مختلف فناوری كوانتومی و تدوین نقشه راه در این عرصه را در لیست اولویت‏ ها قرار داده است.
بكایی با استناد به یكی از گزارش‏ های موسسه هادسون آمریكا، رقابت بین ابرقدرت‏ ها برای رسیدن به این فناوری را معادل رقابت كشورها در جنگ جهانی دوم برای دستیابی به بمب اتمی دانست، تا جایی كه دارنده این فناوری‏ می ‏تواند مسلط به كشورها شده و از دیگر كشورها در جهت منافع خود بهره ‏برداری كند.
كامپیوترهای كوانتومی قدرت بالایی در پردازش اطلاعات دارند
مجری پروژه «مطالعه ابعاد فنی رایانش كوانتومی و امكان سنجی بومی سازی آن» امتیاز بارز كامپیوترهای كوانتومی را نسبت به كامپیوترهای كلاسیك، قدرت بالای پردازش آنها عنوان نمود و اظهار داشت: با عنایت به پیشرفت‏ های اخیر در حوزه رایانش كوانتومی، رسیدن به زمان برتری كامپیوترهای كوانتومی بسیار نزدیك بوده و كارشناسان آنرا كمتر از ۵ سال دیگر پیش‏ بینی می‏ كنند.
به گفته وی، دوره برتری كامپیوترهای كوانتومی زمانی است كه این كامپیوترها قادر خواهند بود مسائلی را حل كنند كه كامپیوترهای كلاسیك قادر به حل آن‏ها در زمان معقول نیستند.
بكایی با اشاره به خبر اخیر ناسا افزود: این زمان ۵ سال پیش ‏بینی شده است. هرچند خبرهای ضد و نقیضی نیز درباب رسیدن به این برتری در زمان حاضر نیز شنیده می‏ شود كه البته جزئیات و صحت و سقم آن هنوز معلوم نیست.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به یكی از حوزه‏ هایی اشاره نمود كه در آینده بسیار وابسته به فناوری رایانش كوانتومی خواهد بود و اظهار داشت: مدل‏ ها و الگوریتم‏ هایی كه هم اكنون در حوزه یادگیری ماشین استفاده می‏ شود، به قدری پیچیده شده اند كه دیگر نمی توان بوسیله كامپیوترهای معمولی، آن‏ها را پوشش داد و نتیجه دلخواه را در زمان مناسب به دست آورد.
دستیابی به دانش ساخت رایانه‏ های كوانتومی با فناوری ابررسانا
مجری پروژه « مطالعه ابعاد فنی رایانش كوانتومی و امكان سنجی بومی سازی آن» در پاسخ به یكی از سوالات رایج بین عموم در خصوص اینكه آیا كامپیوتر كلاسیك در داخل كشور ساخته شده كه مبادرت به برنامه ریزی برای ساخت كامپیوترهای كوانتومی كرده اید؟ اظهار داشت: طراحی، تولید و استفاده از هر تكنولوژی، توجیه و منطق خودرا دارد. ما دانش فنی و نظریه ساخت كامپیوتر كلاسیك را داریم اما هم اكنون توجیه اقتصادی برای انجام این كار وجود ندارد. چونكه تمام قطعات و تجهیزات در رابطه با هزینه‏ های معقول قابل خریداری و استفاده است.
وی اضافه كرد: در عوض ساخت رایانه‏ های كوانتومی در جهان در اول راه بوده و با ورود ایران به این حوزه می ‏توان انتظار داشت علاوه بر استفاده از این پتانسیل برای حل مسائل داخلی، به بازار مالی این حوزه ورود كرده و از منافع آن در سطح منطقه و حتی جهان استفاده نمود.
عضو پژوهشكده فناوری اطلاعات اظهار داشت: هم اكنون در خیلی از كشورها روی ساخت كامپیوتر ‏های كوانتومی مبتنی بر فناوری ابر رسانا كار شده و نمونه‏ های اولیه و كاربردی آن از مرحله آزمایشگاهی عبور كرده و خیلی از چالش ها و مسائل آن حل شده است. ما هم بنای اولیه خودرا برای رسیدن به دانش ساخت رایانه‏ های كوانتومی با استفاده از فناوری ابررسانا اختصاص داده‏ ایم، هر چند باید نیم ‏نگاهی هم به دیگر روش‏ های ساخت داشته باشیم تا در صورت ضرورت در آینده بتوان از آنها نیز استفاده نمائیم.
به گفته بكایی، آزمایشگاه های خوبی از ابررسانه‏ ها در كشور داریم كه می‏ توان از پتانسیل آنها در این راه، نهایت استفاده را كرد.
مجری پروژه «مطالعه ابعاد فنی رایانش كوانتومی و امكان سنجی بومی سازی آن» از وجود آزمایشگاه ‏های مجهز و پتانسیل مناسب برای ساخت رایانه‏ های كوانتومی مبتنی بر فناوری ابررسانا آگاهی داد و اظهار داشت: اولویت اول ما در حوزه رایانش كوانتومی ساخت پردازنده كوانتومی در اشل آزمایشگاهی با استفاده از فناوری ابررسانا است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره كرد: هم اكنون نسخه اولیه اقدامات لازم برای دستیابی به دانش فنی رایانش كوانتومی تدوین شده كه با نهایی‏ سازی آن و تامین بودجه لازم در آینده ورود عملیاتی به این حوزه را كلید خواهیم زد.


منبع:

1398/08/09
19:04:39
5.0 / 5
4835
تگهای خبر: آمریكا , برنامه , تكنولوژی , خرید
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
devsoft