با تلاش یك شركت دانش بنیان؛

زبان برنامه نویسی بومی ایرانی نوشته شد

زبان برنامه نویسی بومی ایرانی نوشته شد

به گزارش توسعه نرم افزار برای نخستین بار در كشور، زبان برنامه نویسی ایرانی توسط یك شركت دانش بنیان بعد از ۱۰ سال تلاش نوشته شد.



به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بر مبنای آمار موجود شغل های مانند مدیر تضمین كیفیت (QA)، مهندس سخت افزار، مهندس امنیت، متخصص علم داده و البته برنامه نویسی جز پر درآمد ترین مشاغل فعلی دنیا به حساب می آید و این روند در دهه پیش رو تشدید خواهد شد.
تمام این حرفه ها در خدمت فناوری اطلاعات هستند و این مساله به وضوح سمت و سوی آینده فناوری در جهان را نشان داده است.
در حال حاضر از هر ۴ شركت دانش بنیان فعال، یكی در حوزه فناوری اطلاعات مشغول به كار است. به علت رشد شركتهای برخط عرضه دهنده محصول و خدمات، ارزش زنجیره مالی در این عرصه از ۶۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است. رشد این بازار پر حجم احتیاج به خدمات پایه ای را افزایش داده است. استفاده بی محابا از محصولات و خدمات دیگر كشورها و عدم محافظت از داده های عظیم كاربران ایرانی می تواند عواقبی به دنبال داشته باشد.
برنامه نویسی همچون ستون های اصلی خیمه فناوری اطلاعات است كه به خاطر اهمیت ویژه آن، در خیلی از كشورهای توسعه یافته، جزء دروس اصلی دبستان برای كتب درسی كودكان به حساب می آید.
زبان برنامه نویسی در ایران عموماً بر مبنای منابع غیر مجاز كپی شده آموزش داده می شود. سالها است كه متخصصین در این عرصه بر ضرورت تدوین یك زبان برنامه نویسی ایرانی تاكید دارند و اغلب كشورها در جهان تنها مصرف كننده تولیدات چند كشور محدود غربی هستند و بیشتر از این تنها كشورهای نظیر چین و هند نسبت به تدوین زبان برنامه نویسی بومی اقدام نموده اند و الان ایران هم به این جرگه پیوسته است.
حمید رضا اعتدال مهر، مدیر عامل یك شركت توسعه فضای كسب و كار در وب، اظهار داشت: بعد از شناسایی عواقب متفاوت و خطرناك استفاده از نسخه غیررسمی نرم افزارهای توسعه وب تصمیم به توسعه مدل بومی گرفتیم، با عنایت به پیچیدگی های فنی و نبود متخصص در سطح این پروژه توسعه، حدود ۱۰ سال به طول انجامید و خوشبختانه موفق شدیم، برای نخستین بار در كشور، زبان برنامه نویسی ایرانی را توسعه دهیم.
وی اضافه كرد: هم اكنون در تمام مراكز آموزش عالی و وزارت آموزش و پرورش زبان های شركتهای عموماً آمریكایی مانند P.H.P و ESP.NET تدریس می شود. برای یادگیری زبان برنامه نویسی ایرانی تدوین شده كه به یك دهم زمان مورد نیاز برای یادگیری نسبت به زبان های خارجی نیاز است. در ۵ سال قبل این برنامه بررسی و اشكال زدایی شده و الان نسخه جدید این برنامه برای بیشتر از ۱۱۰۰ وب سایت ارائه خدمت می كند.
اعتدال مهر ضمن تاكید بر توسعه موزاییكی اكو سیستم فناوری اطلاعات در داخل كشور بیان كرد: از این برنامه می توان برای طراحی هر گونه نرم افزار، وب اپلیكیشن و پورتال تحت وب استفاده نمود. این محصول به هیچ عنوان حاصل مهندسی معكوس نیست و طراحی آن كاملاً ایرانی است.
وی تصریح كرد: موفقیت وب سایتهای طراحی شده با این زبان در تستهای مختلف قابل ملاحظه در موتورهای جستجوگر (سئو) حكایت از استانداردهای بالای این محصول دارد. آموزش این زبان كاملاً مجانی است و آموزش در سطح ابتدایی آن تنها احتیاج به دانستن html، css برای علاقه مندان دارد. قیمت این محصول با امكاناتی بسیار كاملتر مشابه محصولات (كدباز) یا (غیررسمی) می باشد.

1398/07/04
13:32:02
5.0 / 5
5565
تگهای خبر: آمریكا , استاندارد , برنامه , برنامه نویس
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
devsoft