كاهش 73 درصدی شكایات خدمات ارزش افزوده

كاهش 73 درصدی شكایات خدمات ارزش افزوده

توسعه نرم افزار: بگفته مدیركل دفتر حفاظت از حقوق مصرف كننده رگولاتوری، شكایات مشتركان از خدمات ارزش افزوده در سه ماه نخست سال جاری نسبت به همین بازه زمانی در سال 1398، با كاهش 73 درصدی روبه رو شده است.


به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از ایسنا، خدمات ارزش افزوده (Value Added Services) که به اختصار VAS نامیده می شوند، شامل مواردی غیر از خدمات استاندارد اپراتورها همچون تماس صوتی و پیامک معمول است، همچون شامل مسابقات و رای گیری، تبلیغات موبایلی، تلویزیون آنلاین، پخش یا دانلود موسیقی و اطلاع رسانی. بااینکه استفاده از این خدمات ارزش افزوده باید اختیاری و توسط کاربر انتخاب شود، اما ارائه این خدمات برای بعضی از شرکت های ارزش افزوده، به روشی برای کلاهبرداری از کاربران تبدیل شد.
بعد از آن، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- مهر ماه سال قبل درباره کلاهبرداری های ارزش افزوده اظهار داشت: پنج شرکت دراین زمینه شناسایی شده که یک شرکت پشت همه اینهاست و حتی در یک پرونده ۳۳ میلیارد کلاهبرداری انجام شده، به مردم برگردانده شده است. بعد از آن نیز اعلام نمود شرکت های خدمات ارزش افزوده در طول این مدت به ادعای خودشان ۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد داشتند.
آذری جهرمی همین طور اعلام نمود اگر خدمات واقعی ارزش افزوده که در پشتیبانی از کسب وکارها صورت می گیرد از کلاهبرداری ها جدا نشود، کل خدمات ارزش افزوده برای همیشه تعطیل خواهد شد. در نهایت ضوابط استفاده از خدمات ارزش افزوده در مصوبه ۳۰۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات موسوم به «پایان وس» تصویب و از ۱۹ خرداد لازم الاجرا شد.
در این راستا پیمان قره داغی -مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری- درباره آمار مربوط به شکایات مربوط به خدمات ارزش افزوده (وس) در سال 1398، اعلام نمود: سال قبل ۹۵۳ شکایت در مورد خدمات ارزش افزوده در سامانه ۱۹۵ ثبت شده که ۳۳۱ شکایت آن مربوط به سه ماهه اول سال است. از این تعداد ۴۴ شکایت در فروردین، ۱۵۷ مورد در اردیبهشت و ۱۳۰ شکایت در خرداد سال قبل ثبت شده است.
وی افزود: این در حالیست که در سه ماهه اول سال جاری ۸۹ شکایت ثبت شده، که تعداد آن در فروردین، اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۲۷، ۴۲ و ۲۰ شکایت بوده و این نشان میدهد که نارضایتی مشترکان از خدمات ارزش افزوده به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری اشاره کرد: این آمار نشان میدهد که کوشش های وزارت ارتباطات در امتداد آگاهی رسانی مردم از نحوه فعال و غیرفعال سازی خدمات ارزش افزوده و ایجاد موانع برای سوءاستفاده از این خدمات به نتیجه رسیده است و علاوه بر این، اپراتورها نیز بر طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات موظف می باشند درباره خدمات ارزش افزوده و هزینه آن به مشترکان اطلاع رسانی کنند.
قره داغی با اعلان اینکه رگولاتوری روش های مختلفی را برای اطلاع مردم از هزینه های خدمات ارزش افزوده و فعال یا غیرفعال کردن آن در نظر گرفته است، بیان کرد: مشترکان می توانند با شماره گیری کد دستوری #۸۰۰* از خدمات ارزش افزوده فعال خود و هزینه های آن آگاه شوند و در صورتی که علاقه ای به دریافت خدمات ندارند، آنها را غیرفعال کنند. علاوه بر این، مراکز تماس اپراتورها نیز موظف می باشند که پاسخگوی مشترکان باشند و در صورت عدم تمایل مشترکان، خدمات وس برایشان غیرفعال شود.
وی ادامه داد: علاوه بر بحث اطلاع رسانی و آگاهی سازی در مورد خدمات ارزش افزوده، تصویب مقررات مربوط به خدمات ارزش افزوده در چارچوب مصوبه ۳۰۰ و اجرای آن از ۱۹ خرداد سال جاری نیز در کاهش شکایات مربوط به وس بسیار موثر بود، بر طبق این مصوبه، مشترکانی که به استفاده از خدمات ارزش افزوده تمایل دارند، باید بسته های مخصوص این خدمات را خریداری کنند، در نتیجه اپراتورها نمی توانند بدون اطلاع از شارژ مشترکان کم کرده و یا هزینه خدمات وس را روی قبض آنها محاسبه کنند. بنا بر این روند کاهشی شکایات مربوط به وس طبیعی بوده و امیدواریم به مرور زمان به صفر برسد.
مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری عنوان کرد: بیشترین شکایات ثبت شده در سامانه ۱۹۵ مربوط به عضویت ناخواسته در خدمات ارزش افزوده و بی اطلاعی از هزینه ها است که با اجرایی شدن مصوبه ۳۰۰، دیگر نمی توان به صورت ناخواسته مشترکان را وارد عرصه خدمات ارزش افزوده کرد.




منبع:

1399/04/06
16:08:00
5.0 / 5
2839
تگهای خبر: آنلاین , استاندارد , حقوق , خدمات
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
devsoft