بلایی كه موبایل بر سر خواب شبانه می آورد!

بلایی كه موبایل بر سر خواب شبانه می آورد!

توسعه نرم افزار: تحقیقات اخیر نشان می دهند سلول های حساس به نوری كه در چشم وجود دارند با قرار گرفتن در معرض نور، ساعت بدن را تغییر می دهند.



به گزارش توسعه نرم افزار به نقل از ایسنا، «خبرآنلاین» به نقل از مدیكال نیوز نوشت: قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل نور، بویژه اگر خارج از ریتم شبانه روزی فعالت های شخص باشد، در برنامه ی خواب اختلال به وجود آورده و سلامت انسان را به خطر می اندازد. یكی از شایع ترین علت های قرار گرفتن در معرض نور در شب، استفاده از تلفن همراه پیش از خواب است.

محققان مؤسسه ی سالك (Salk)، در امتداد یافتن درمانی برای بیخوابی شبانه، پاهای بی قرار، میگرن و اختلال در نظم برنامه خواب، به این نتیجه رسیده اند كه از بین رفتن نظم شبانه روزی ساعت بدن، در نهایت مشكلات متعددی برای سلامتی انسان به وجود می آورد كه برخی از آنها مانند سندرم متابولیك، مقاومت به انسولین، چاقی مفرط، اختلال های شناختی و در بعضی موارد حاد، سرطان، نیازمند درمان های طولانی مدت هستند.

از آنجا كه امروزه بیشتر منابع نوری كه استفاده می نماییم، مصنوعی هستند، چرخه ی خواب و بیداری دیگر وابسته به الگوی شب و روز نیست. از آن گذشته، با ورود تلفن های هوشمند به زندگی انسان، مدت زمان استفاده از تكنولوژی و خیره شدن به نور صفحه ی آنها از هر زمان دیگری بیشتر شده است.

ساعت خواب و نظم شبانه روزی بدن

همانطور كه می دانید، ساعت بدن از الگوی بیست و چهار ساعته ی شبانه روز پیروی می كند كه چرخه ی خواب و بیداری باز تحت تأثیر این زمان بندی قرار می گیرد. در حقیقت تمام سلول ها، بافت ها و اعضای بدن وابسته به این الگو هستند.

تحقیقات اخیر بر گروهی از سلول ها در شبكیه و حساس به نور متمركز شده است. همانطور كه گفته شد، این سلول ها به نور حساسند اما تصویری به مغز ارسال نمی كنند، بلكه سطح نور محیط را بررسی می كنند تا سیگنال های در رابطه با عملكرد بیولوژیكی را به مغز ارسال نمایند.

پروتئینی به نام ملانوپسین در این سلول ها، به پردازش نور محیط كمك می نماید و اگر مدت طولانی مقابل نور قرار بگیرد، مجدد درون سلول ها احیا میگردد. ادامه یافتن این فرایند، به مغز سیگنال هایی در رابطه با قرار گرفتن مقابل نور پایدار ارسال میگردد و در نتیجه مغز الگوی خواب و زمان استراحت را تغییر می دهد و به این صورت است كه در نظم خواب اختلال احداث میگردد. سپس بررسی این فرایند، محققان با بررسی ملانوپسین در سلول های چشم، پی برده اند كه بااینكه برخی از سلول ها حساسیت خودرا در طولانی مدت نسبت به نور پایدار از دست می دهند، اما بعضی دیگر، همچنان این حساسیت را حفظ می كنند. چونكه سلول های دسته دوم دارای ملانوپسینی هستند كه حاوی ارستین (Arrestin) است.

نگاه كردن بیش از اندازه به صفحه ی تلفن های هوشمند، بویژه شب ها و زمان خواب، به سبب تغییر دادن نظم نور دریافتی چشم و همانطور كه گفته شد، ارسال سیگنال های دریافت نور به مغز می تواند موجب اختلال در ساعت بدن شده و برای مدت طولانی احساس نیاز به خواب را از بین ببرد. پس بهتر است اهتمام كنید استفاده از تلفن همراه را به زمانی غیر از زمان خواب موكول كنید.




1397/09/11
14:58:56
5.0 / 5
5245
تگهای خبر: آنلاین , برنامه
مطلب توسعه نرم افزار را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در DevSoft
نظرات بینندگان DevSoft در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
devsoft